Jak zrobić piwo maślane w domu?

Zdjęcie przepisu

Drink:Piwo

Jak złożyć wniosek:schłodzony

Główne składniki:piwo, mleko, śmietana

Czas gotowania:do 24 godzin

Wytrzymałość:do 9°

Trudność przygotowania:2

Fani przygód Harry’ego Pottera doskonale zdają sobie sprawę z takiego napoju jak kremowe piwo, które bardzo lubili pić młodzi czarodzieje. Historia powstania przepisu na ten koktajl rozpoczęła się za panowania dynastii Tudorów. Piwo Kremowe to wizytówka angielskich monarchów. W wersji klasycznej przygotowywany jest na bazie lodów, mleka oraz słodzików i jest napojem bezalkoholowym przeznaczonym dla dzieci. Jednak w nowoczesnej wersji przepisy na piwo maślane są uzupełniane o składniki, które zmieniają napój w niskoalkoholowy.

Składniki:

    • litr mleka;
    • 0,6 kg lodów „Plombir”;
    • 50 ml syropu lub sosu karmelowego.

Bezalkoholowy przepis na pyszne piwo kremowe

Jak zrobić piwo maślane w domu?

Poniżej przedstawiamy tradycyjny bezalkoholowy przepis na pyszne piwo kremowe, które mogą pić zarówno dorośli, jak i dzieci. Taki napój świetnie nadaje się na przyjęcie dla dzieci lub piknik w naturze, ponieważ absolutnie każdy lubi koktajle lodowe.

Cały proces przygotowania polega na dokładnym ubijaniu wszystkich składników napoju trzepaczką lub blenderem do uzyskania gęstej jednorodnej masy.

lody i mleko do przygotowania napoju w nowoczesnym supermarkecie nie będą trudne, natomiast sos karmelowy bardzo trudno znaleźć, ponieważ nie jest tak często stosowany w naszej kuchni. Dzięki temu można go przygotować niezależnie w domu od produktów znajdujących się w każdej kuchni. Aby to zrobić, należy wymieszać 0,1 kg cukru i 1/2 szklanki wody, włożyć mieszaninę na mały ogień i gotować, aż 1/3 wody wyparuje. Następnie musisz dodać do mieszanki 2 łyżki. łyżki gęstej śmietany, 0,5 łyżeczki soli, trochę mielonego czarnego pieprzu i tyle samo cynamonu. Gotuj sos przez kolejne pięć minut, a następnie ostudź w temperaturze pokojowej.

Jak zrobić dorosłe piwo kremowe w domu?

Jak zrobić piwo maślane w domu?

Jak szybko zrobić dorosłe alkoholowe piwo kremowe? Do piwa kremowego dla dzieci przygotowanego według powyższego przepisu można po prostu dodać rum, wódkę lub koniak w proporcji 1 część alkoholu na 4 części napoju.

Jeśli ta metoda Ci się nie podoba, możesz skorzystać z poniższego przepisu.

Składniki:

  • 500 ml niefiltrowanego piwa;
  • 200-250 ml śmietanki 10-15%;
  • dwa jajka;
  • dwie łyżeczki masła;
  • 3 art. łyżki cukru;
  • imbir, goździki, cynamon.

Gotowanie:

Najpierw musisz dokładnie ubić jajka cukrem, aż powstanie piana.

Podgrzej niefiltrowane piwo na średnim ogniu i nie doprowadzając go do wrzenia, dodaj przyprawy.

Powoli wlewaj ubite jajka cały czas ubijając.

Rozpuść masło w kąpieli wodnej, dodaj do napoju, gotuj przez kolejne pięć minut.

Wlej śmietanę, dokładnie wymieszaj i podgrzej bez gotowania i zdejmij z ognia.

Przed podaniem napoju musisz stać przez 20 minut.

Przepis na piwo maślane

Jak zrobić piwo maślane w domu?

Jak samodzielnie zrobić piwo kremowe w domu dla dużej i zabawnej firmy? Skorzystaj z poniższego przepisu.

Składniki:

  • półtora litra waniliowej wody gazowanej, na przykład soda śmietankowa;
  • 100 ml rumu;
  • Sztuka. łyżka masła;
  • szklanka brązowego cukru;
  • dwie ul. łyżki wody;
  • 0,5 łyżeczki soli i octu jabłkowego;
  • 200 ml gęstej śmietany.

Gotowanie:

Cukier rozpuścić (2/3 jego całkowitej objętości) w wodzie i zagotować.

Wlej ocet, dodaj olej, sól i dokładnie wymieszaj i wlej 50 ml śmietany.

Mieszankę należy dobrze wymieszać, ostudzić i wlać rum.

Następnie napój należy przelać do szklanek, napełniając je 2/3, a następnie uzupełnić sodą.

Pozostałe 150 ml śmietanki należy ubić z 2 łyżkami. łyżki cukru i rozprowadź je na napoju.

Ten napój należy podawać schłodzony.

Jak zrobić ciemne piwo kremowe

Jak zrobić piwo maślane w domu?

Jak zrobić ciemne piwo kremowe dla dorosłych? Możesz skorzystać z poniższego przepisu.

Składniki:

  • 500 ml Pepsi lub Coca-Coli;
  • 50 ml śmietanki;
  • jedna ul. łyżka solonego masła;
  • 100 g słodyczy „Iriska”;
  • jedna ul. łyżka puree z dyni
  • zmielony czarny pieprz.

Gotowanie:

Rozpuść masło i toffi w kąpieli wodnej do uzyskania gładkości.

Dodaj śmietanę, przyprawy i puree z dyni.

Schłodzić przez pięć minut i dodać do niego lekko podgrzaną sodę, wymieszać i wlać do szklanek.

Podawać z 2-3 kostkami lodu.

Ewa Wójcik
Autor
Rate author